Förstudie och utformning av grönrum och terrass, Tillbyggnad till äldreboende på Forellen i Partille

Examensarbete på grundnivå

Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.12380/181085
Download file(s):
File Description SizeFormat 
181085.pdfFulltext15.71 MBAdobe PDFView/Open
Type: Examensarbete på grundnivå
Title: Förstudie och utformning av grönrum och terrass, Tillbyggnad till äldreboende på Forellen i Partille
Authors: Carlsson, Annie
Hägglin, Alexandra
Abstract: Partille municipality is planning an extension of the building Forellen. Green environments in health care have been shown to improve the health of patients, especially in elderly care. This report addresses the possibility of using the leftover space in close connection to a dementia and short-term accommodation to a winter garden and a terrace. The report also analyzes the impact of these green spaces on the residents. The purpose is to find alternative answers on the issue through the study of nursing homes and green spaces, and that these may be useful for Partille municipality and inspiration for future projects. The goal is to get conclusions in to a report, drawings, and an oral presentation. The results show that the design of environments can affect human well-being and also be healing both mentally and physically. In this report focused on elderly, particularly dementia patients, in a garden setting. The results also discuss how the technical design of a roof terrace, a corridor and a winter garden might look like with respect to increased availability and a more demanding installation technology environment. When planning the corridor the level differences between the connecting rooms must be considered. The corridor must be at least 3 meters wide to fulfill the requirements. The roof construction in the winter garden varies depending on what kinds of plants are used. The facade is glazed and is supported by a steel construction. The installations must handle both high temperatures as well as low. The terrace is built on a roof that must be isolated. Different materials can be used to walk on. Both the terraces and the winter gardens passages needs 1.8 meters and the flowerbeds should be elevated so everyone can access.
Keywords: Building Futures;Samhällsbyggnadsteknik;Building Futures;Civil Engineering
Issue Date: 2013
Publisher: Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur
Chalmers University of Technology / Department of Architecture
URI: https://hdl.handle.net/20.500.12380/181085
Collection:Examensarbeten på grundnivå // Basic Level Theses



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.