Revenlov-asylet - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1994)
Modellen visar det nordostliga hörnet av huset. Snitten är tagna genom fönstret på ostfasaden och norrväggen. Väggarna är gjorda i wellerwände-teknik och är sedan vitputssade. Taket på modellen är ett halmtak av sydsvenk typ. Pga att takstolarna lagts ovanpå väggen bildas englipa mellan taket och väggen. Denna har vi fyllt med mursten. Pga lerans låga trycktålighet läggsbjälkar högst upp i väggen för att fördela ut trycket från takstolarna på en större yta. Över föntret ligger bjälkar för att hålla upp leran ovanför.Den del av huset som modellen visar användes som stall.