Långt cylinderskal - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1964)
Modellen visar principen för ett långt cylinderskal. Gavlarna har en förstyvande verkan, som förhindrar att skalet glider isär och motverkar också en nedböjning av hela cylindern.
Cylindrical shell, working principle.