CampusQuest: Utvecklandet av ett interaktivt spel för nyanställda på Chalmers - Thorén, Amanda; Albo, Rebecca (My University, 2025)
Chalmers har behov av introducera nyanställda och doktorander till universitetet. Informationen är idag ofta utspridd, texttung och kan vara svår att ta till sig. Vår lösning är att kombinera nytta med nöje genom ett interaktivt onboarding-spel i en redan befintlig app – Chalmers Onboarding. Spelet gör det möjligt att utforska campus virtuellt, interagera med karaktärer och ta del av viktig information stegvis, på ett engagerande sätt. Målet är att skapa en spelupplevelse som är lärorik, lättnavigerad och visuellt tilltalande, där användaren själv styr takten i sin introduktion till arbetsplatsen. Lösningen ska inte bara öka förståelsen för Chalmers som organisation och plats, utan också göra introduktionen mer underhållande.
Keywords: spelifiering; utbildning; Godot; Flutter