Auditorium vid Massachusets Institute of Technology - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1959)
Modellen visar samlingssalen vid Massachusets Institute of Technology, ritad av Eero Saarinen. Taket utgörs av ett dubbelkrökt skal av armerad betong, 9 cm tjockt. Skalet omvandlar påförda laster till spänningar, som fördelas jämt över ytan. Den dubbelkrökta formen förstyvar konstruktionen. Taket är geometriskt regelbundet avskuret efter den trangulära planformen, så att spänningarna koncentreras vid tre stöd. Där har taket en tjocklek av 60 cm.
Auditorium at the Massachusets Institute of Technology. Concrete shell vault.