DatxSynth En VST-synthesizer - Ackelman, Christoffer; Ahlin, Richard; Berglund, Viktor; Bükk, Alexander (My University, 2016)
En synthesizer består av olika komponenter som är ihopkopplade för att generera en musikaliskt intressant ljudsignal. Denna rapport beskriver utvecklingen av en mjukvarubaserad synthesizer kallad DatxSynth, implementerad i ramverket Virtual Studio Technology (VST) från företaget Steinberg. Mjukvarubaserade musikinstrument är idag en central del av modern musikproduktion, som till stor del sker i musikredigeringsprogram såsom Cubase och FL Studio. Musikprogramvaror skapade i VST fungerar som insticksmoduler till dessa musikredigeringsprogram.
Keywords: Data- och informationsvetenskap; Computer and Information Science