Tunnvalv, principmodell - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1953)
Tunnvalv är en tunnelliknande valvtyp, vars grundform är en halv cylinder. Det är en enkel stenbyggnadsteknik, som lämpar sig för långa men relativt smala rum. Valven muras med hjälp av en halvcirkelformad träställning. Se också modellerna 47, 260, 272 och 282.
Tunnel arch construction princple