Monteringsfärdigt hus, AB Elementhus - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1963)
Modellen visar ett hus byggt med AB Elementhus' byggsystem. Det är ett exempel på ett mycket flexibelt byggsystem. Ytterväggs- och bjälklagselement är uppbyggda som lådkonstruktioner av krysslimmat trä med fyllning av hårt komprimerat kutterspån. Elementen är 2 dm breda. VVS- och elinstallationer är också förtillverkade. Byggnadstiden är 2-3 veckor. Exemplet i modellen är Eske Kristensens 1:a-prisbelönta förslag i Allt i Hemmets villatävling 1962.
Prefabricated house of wooden panel system