Ställning för Ponte Varazzo - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1965)
Modellen visar en trälamellkonstruktion för fribärande formställningar till bågkonstruktioner, särskilt bågBroar Bågarna är monterbara med en enkel hopsättning och kan användas upprepade gånger. Lamellbågarna kan hopkopplas till enkla eller, som här, dubbla fackverk, som hålls samman med trädiagonaler och järnstag. Spännvidder på över 100 m kan erhållas. Konstruktionen har utvecklats av den italienska firman Dott. Ing. Eucebio Cruciani och användes första gången 1953.
Bridge scaffolding for Ponte Varazzo, laminated timber free-standing arch