Golden Gate-bron - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1960)
Bron byggdes 1933-37 och var länge Världen längsta med ett huvudspann på 1280 m. Konstruktör var J. B. Strauss. Bron Är byggd för att klara mycket stora jordskalv. Kablarna hänger därför särskilt lågt och de 250 m höga tornen är högre än någon annanstans. Tornen av järn har ben uppbyggda av plåtceller och tvärsnittet avtar uppåt. Brobanan är 30 cm bred och bron kan kompletteras med ytterligare ett vägdäck.
The Golden Gate Bridge. Suspension bridge.