Migrering till en molnbaserad e-posttjänst för optimering av QBIS Service Desk - Bawi, Mustafa; Faizi, Abbas (My University, 2023)
Det här examensprojektet syftade till att undersöka effektiviteten av att migrera en lokal mailserver till molnet för att optimera service-desken för QBIS. En stor del av projektet ägnades åt att utforska QBIS:s befintliga infrastruktur, service-desk kraven och de potentiella fördelarna och utmaningarna med att migrera till molnet. I detta projekt användes Microsoft Azure som molntjänstleverantör för QBIS:s behov. Projektet innefattade flera steg, inklusive att konfigurera den molnbaserade miljön samt att konfigurera molntjänster för att integreras med QBIS service-desk. SaaSapplikationen lanserades inte i produktion på grund av att den var ofullständig inom vissa områden. Däremot är en stor del av strukturen och kraven för applikationen på plats. SaaS-applikationen är framgångsrikt implementerad med alla Microsofts molntjänster och hämtar mail-data från Microsoft Graph API. Applikationen kan även hantera mail-ärenden till QBIS:s webAPI och är integrerad med QBIS-miljön. Resultaten från detta projekt har gett värdefulla insikter för företaget samt för andra företag som överväger att migrera sin IT-infrastruktur till molnet.
Keywords: Microsoft Azure; Molntjänster; Molnmigrering; Lokal-mailserver; SaaS-applikation; Servicedesk; Microsoft Graph API