Lagerbyggnad, Tobaksmonopolet, detalj, pelare - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1983)
Pelarna i källaren, i det första och i det översta planet har kvadratiskt snitt. Pelarna där emellan är cirkulära. Modellen visar första och andra planets pelare. Pelarnas övre del består av kapitäl och platta, vilka breder ut belastningarna och minskar det utstansande trycket från pelarna i plattan. Av formen fick konstruktionen sitt namn "mushroom". Modellen visar dels det gjutna utförandet, dels armeringen av ett runt kapitäl.
Tobacco warehouse, column construction