Realtidskommunikation via ett chattsystem - Ataie, Mojtaba; Bakhtiarirad, Negin (My University, 2022)
Tekniken utvecklas varje dag och realtidskommunikation har blivit ett kritiskt krav för de flesta företag. Företag kan chatta med sina kunder och hålla dem uppdaterade om aktuella händelser med hjälp av ett chattsystem som skickar och tar emot meddelanden i realtid. I en applikation eller på en hemsida är ett chattsystem oerhört effektivt och användbart för både användare och företag. En helt fungerande chattsida som skickar och tar emot meddelanden i realtid förbättrar användarkommunikationsupplevelse och informationshantering. Ett chattsystem i realtid kommer att implanteras i en befintlig prototyp i detta projekt. Chattsystemet kommer att utvecklas för att vara så användarvänligt som möjligt med hjälp av kunskap om interaktionsdesign och olika metoder som prototypframställning. Utformningen av chattsidan planeras upp innan implementationen börjar. Chattsystemets användbarhet utvärderas ur användarens synvinkel med hjälp av användartester. Chattsystemets implementering kräver programmeringskunskaper och en grundlig förståelse för realtidskommunikation som används under programmeringsprocessen. Resultatet av detta projekt är en fungerande prototyp som låter användaren kommunicera i realtid. Prototypen har utvecklats för att vara användarvänlig och ha användarupplevelsen i fokus.
Keywords: Chattsystem; Chattapplikation; SiganlR; Realtidskommunikation; Xamarin.Forms; Interaktionsdesign