Klakksviks kyrka, sektion genom skeppet - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1965)
Modellen visar en sektion genom Klakksviks kyrka från 1963. Arkitekten Peter Koch har i fasadmaterial och form anpassat sig till den färöiska byggnadstraditionen. Kyrkan är rektangulär med sadeltak. Stommen är av betong, väggarna kring gavlarna murade av basalt och fönsterpartierna utefter långsidorna av svartstruken furu. Taket är lagt med grå skiffer. Det stora kyrkorummet består av ett mittskepp med trevåningsläktare utefter sidorna.
Klakksvik church, section