Balkbro över Svartbäcksdalen - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1960)
Bron, uppförd 1861, är byggd med stöd av lutande strävor, vilket reducerat antalet fundament jämfört med vertikala pelare.
Bridge. Timber framed, post and beam construction.