Bamilekehydda - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1965)
Bamileke är ett jordbruksfolk i det regnrika högslättsområdet i västra Kamerun. Hyddorna med kvadratiska rum har höga koniska tak, som byggs på en flätad bambuplatta, som stjälpts över rummet. På plattan reses en pyramidformad ställning, en mindre platta träs på toppen och på takskelettet fästes ett gallerverk av bambu, i vilket takhalmen fästes. Rummet muras av soltorkat tegel. En familjebostad utgörs av flera hyddor och inhägnade gårdar med omgivande åkrar. Se också modell 65.
The Bamileke hut