Unterlinden Extension, Colmar, Översiktsmodell - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola // Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 2023)
En skalenlig modell av den mindre tillbyggnaden B till museet Unterlinden i Colmar, Frankrike. Modellens tak är gjort av plywood och väggarna, i rätt tjocklek, av massivträ. Med skalan 1:50 visar modellen den delen av byggnaden som syns ovanför mark. Genom ett avtagbart tak ser man att under det stora taket gömmer sig en unik form. Storleken, formen och placeringen av byggnaden bidrar till ett intressant stadsrum som knyter ihop den äldre delen av museet med den nya.
Unterlinden Extension, Colmar, Overview Model
Keywords: Herzog & de Meuron, Unterlinden Extension, Colmar, Frankrike, form, tillbyggnad, massivträ, modell