Begravningskapell i Surte - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1962)
Det runda kapellet är uppfört vid mitten av 1940-talet i gråsten med bakgjutning av betong. Takstolarna går radiellt upp mot en tryckring, som bär en hög inbyggd lanternin. Takstolens högben når lanterninens översta del i ännu en tryckring. Träkupolens inre är klätt med en liggande panel av rundstavstyp. Arkitekt var Melchior Wernstedt.
Cemetary chapel of stone walls and wooden roof.