Stora tornet, Stockholms stadshus - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1964)
Stockholms stadshus uppfördes åren 1911-1923. Modellen visar den nedre delen av Stora Tornets träkonstruktion. Trästommen med järnspiran är 43 m hög. Konstruktionen är byggd av ett minimum av grova sammansatta strävor, sammanhållna med bultar och dymlingar av ask. Allt trä är tjärstruket och konstruktionen är väl ventilerad. Konstruktionen står på gjutjärnsskor, som är förankrade i tornmuren. Till ledning för ritning och utförande av de komplicerade hophuggningsdetaljerna gjordes en modell.
Main tower, Stockholm city hall