Igloo - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1965)
Modellen visar igloon med det invändiga tältet uppspänt. Britsar av snö byggs och täcks av ris och skinn. Vid längre tids bosättning kan flera familjers bostäder och förråd byggas samman och mycket stora kupoler byggas ibland för fester. Se också modell 2.
The Igloo