Styrning av borstlös DC-motor med GR716 mikrokontroller - LUDVIGSSON, ADRIAN (My University, 2020)
Projektets mål är att använda GR716 för styrning av en borstlös likströmsmotor. GR716 är en mikrokontroller utvecklad av Cobham Gaisler AB i Göteborg för att användas inom rymdindustrin. Motorstyrningen är baserad på positionering med hall-sensorer och utan sensorer genom mätning av BEMF. Resultaten visar ett fungerande program för körning med hall-sensorer. Utöver det visas resultat från mätningar av BEMF med ADC i GR716. En fungerade motorstyrning utan sensorer uppnåddes inte. Det orsakades delvis av problem med att synkro- nisera ADC och PWM.
Keywords: GR716; BLDC; BEMF; Motor Control