Konstruktion av stående timmer - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1985)
Tekniken var vanlig under 1800-talet, ofta använde man begagnat virke som var väl torkat. Det var också en teknik där korta timmerstycken kunde användas.