Kommunikation och samordning mellan olika aktörer inom projekteringsfasen under Coronapandemin - Abo Hamda, Kenda; Ladak, Sukaina (My University, 2022)
Byggbranschen är en av de viktigaste branscherna som bidrar till samhällets utveckling. Denna utveckling sker inte enbart av byggande, utan kräver även en effektiv kommunikation mellan aktörerna i byggbranschen för att kunna uppnå den önskade utvecklingen. Kommunikation är ett av de verktyg som påverkas beroende på omgivning och rådande situationer. Utbrottet av Covid-19 har lett till stora förändringar i kommunikationen mellan aktörerna. Coronapandemin har bidragit till att nya arbetssätt samt nya verktyg har upptäckts, som i sin tur har påverkat kommunikationssättet. Kommunikation är ett grundläggande verktyg för att samordning, ledning, kunskapsöverföring och det sociala arbetslivet ska fungera. Det nya kommunikationssättet har förändrat hur aktörerna i olika företag samordnar, leder och kunskapsöverför mellan varandra. Denna studie fokuserar på att undersöka åtgärderna som har använts under Coronapandemin bland byggföretagen för att fortsätta att utföra arbeten på ett säkert sätt. På grund av rekommendationer från Folkhälsomyndigheten har arbeten behövt utföras på distans. Detta har bland annat ökat behovet av digitalisering i alla organisationer. Studien bygger på jämförelser mellan intervjuer med olika byggföretag samt litteraturstudier om digitala arbetssättet i byggbranschen. Denna studie ger en övergripande bild över vilka för- och nackdelar det digitala arbetssättet har medfört och hur detta kan komma att användas i framtiden.
Keywords: Kommunikation, Samordning, Kunskapsöverföring, Digitalt Arbetssätt, Covid-19.