Kinesisk trästomme - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1980)
I de kinesiska träkonstruktionerena finns inga snedsträvor. Stommen består av träkolonner och bjälkar, som ligger vinkelrätt mot varandra i två eller flera lager, fogade samman medels kortare eller längre vertikala trästycken. Inga väggar är bärande. Stommen ger möjlighet till flera våningar och varierade planformer med olika djupa rum och verandor. Också takformen kan varieras genom att variera höjden mellan de olika bjälklagren. Taket kan vara rakt sluttande eller svängda, med spetsig eller avrundad taknock.
Timber frame construction, China. Frame and roof principles