Palazzo Abatellis; Metodverktyg - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola // Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 2023)
HISTORIA Palazzo Abatellis byggdes i Palermo, Italien mellan åren 1490 och 1495 av Matteo Carnelivari. Byggnaden var residens åt amiralen Francesco Abatellis, därav namnet. Efter Abatellis död ärvdes residenset till hans fru och därefter blev det senare en plats för kloster. För denna nya användning krävdes en del förändringar, såsom ett nytt kapell. Natten mellan den 16 och 17 april 1943 förstördes delar av byggnaden av en bomb och nu väntade restaurering. När restaureringen var fullbordad var det Carlo Scarpa som antog uppdraget om att göra om platsen till galleri och tog då fram den utställning vi idag kan beskåda. År 1954 stod galleriet öppet för allmänheten. 1,2 OMBYGGNAD Scarpa var inte främst intresserad av återställandet av byggnaden till sitt ursprung utan istället att fokusera på den befintliga byggnadens kvalitéer och skapa tydliga tillägg för att anpassa byggnaden till sin framtida användning. Han tydliggör i flera fall de nya tilläggen, även de strukturella, såsom när han gör ett titthål in i en ursprunglig vägg för att visa den nya stålbalken som satts in där för att stadga upp den. Den andra principen för hans arbete var att varje konstverk skulle presenteras på det sätt som lämpade sig bäst för just det. Detta har han uppnått genom användandet av olika bakgrunder, fästanordningar och ställningar som samtidigt hålls ihop genom användningen av en begränsad material- och färgpalett. 3
Palazzo Abatellis; Method tool
Keywords: OMBYGGNAD; VERKTYG