Tillämpning av kundinriktad identitetshantering och behörighetskontroll med elastisk skalning - Pantić, Aleksander; Örgård, Jonathan (My University, 2020)
Konsumenters förväntan av en sömlös interaktion med tjänster som erbjuder en personifierad upplevelse har sett en stor tillväxt under senare år, som i sin tur skapat behov för pålitliga anslutningar mellan digitala tjänster, enheter och identiteter. Målet med detta projekt var att tillämpa en lösning för kundinriktad identitetshantering och behörighetskontroll med fokus på en tilltalande användarupplevelse med elastisk skalning. Denna rapport beskriver hur en implementering av sådant system kan utföras. Det konstruerade systemet är byggt på fem olika Docker-containrar, ett användargränssnitt som via ett REST-API kommunicerar med en SQL-databas samt en öppen identitetslösning med tillhörande LDA- katalog. Resultatet blev en skalbar lösning för kundinriktad identitetshantering och behörighetskontroll med stöd för registrering och inloggning med sociala medie-konton samt en översättningsmodul som gör det enkelt att översätta texten i webbportalen baserat på valt språk. Systemet har stöd för containerbaserad skalning och har implementerats med Kubernetes.
Keywords: CIAM; OAUTH; OpenID Connect; Kubernetes; Docker; SSO