Realtidssaändning, hä mtning och analys av regulatorer - Antfolk, Joachim; Mauritzon, Tobias (My University, 2021)
I dagens fabriker och mindre anläggningar finns det mängder med regulatorer. Många av dessa regulatorer är inte trimmade helt rätt eller fungerar helt enkelt fel. I tidigare examensarbeten har analyshjälpmedel tagits fram för att se vilka av regulatorerna i en anläggning som inte fungerar korrekt. Detta examensarbete bygger vidare på analysprogrammet skapat av R. Ernfjäll och J. Larsson genom att skapa funktionalitet som gör att regulatorinformation kan skickas till en server som klienter sedan kan ansluta till för att hämta data för att sedan göra en analys. Hela det beskrivna flödet har implementerats och testats i detta arbete och resultaten är lovande om antalet regulatorer per klient inte blir för många. Mycket fokus i arbetet har lagts på att skapa server- och klientkopplingen med en OPC-koppling men den gamla koden hade problemet att analysen blev för långsam. Problemet med hastigheten har undersökts och minimerats under projektets gång. I stället för ett Excel-dokument så använder nu analysen istället en databas som kan uppdateras med ny information kontinuerligt och analysen sker på ett bestämt schema. Projektet går också igenom skapandet samt användandet av program kompilerade från projektet och hur dessa program fungerar som separata enheter och vad de behöver för att köras
Keywords: Optimering; regulator; analys; OPC; PID