Autonomous navigation in terrain using stereo optics and GPS - Palm, Eric; Däldborg, Alexander (My University, 2024)
Syftet med detta projekt var att utveckla ett autonomt navigationssystem för ett terränggående fordon med hjälp av stereo-optik och GPS-teknologi. Systemet är utformat för att möjliggöra navigering från en punkt till en annan i terräng genom att upptäcka och undvika hinder. Viktiga komponenter inkluderar en stereo-optisk kamera för djupuppfattning i syfte att identifiera hinder, en GPS-modul för lokalisering och en Nvidia Jetson Orin Nano enkortsdator som data processing och navigering. Rapporten diskuterar metodologi, implementering och resultat, den belyser de utmaningar som har mötts och föreslår förbättringar för framtida utveckling. Sammantaget försöker projektet visa att genomförbarheten av att använda stereo-optik och GPS för autonom navigering i terräng är möjligt och lägger grunden för vidare forskning och utveckling inom teknologier för autonoma fordon.
Keywords: Autonomous navigation; stereo optics; GPS; A* algorithm; Nvidia Jetson Orin Nano; obstacle detection; terrain navigation