Ny Konst, detaljmodell fasad - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola // Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 2019)
I examensarbetet “The Search of the lost Patron - and the Search for C.M.” studerades konstnären och mecenaten Charlotte Mannheimers (1866-1934) liv. Utgångspunkten var att försöka översätta Mannheimers liv och historia till arkitektur genom en ny museibyggnad tillägnad konstnären. Via arkivmaterial, tavlor, fotografier och ritningar, skapades byggnaden “Ny Konst”, dedikerad till Mannheimer och hennes konstnärer som hon stödde som mecenat. Det reliefmönster som syns i detaljmodellerna 2022-17A-C är en utveckling av det gjutjärnsstaket som återfinns på Mannheimers grav. Interiören återspeglar den inredning och gestaltning som Mannheimer hade i sitt hem på Föreningsgatan. I modell 2022-17C syns bland annat de konstverk som mannheimer har målat.
Ny Konst, detail facade
Keywords: Mannheimer; feminism; konst; museum; detalj; relief