Bruksgården, konceptmodell - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola // Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 2023)
En översiktsmodell som visar tillbyggnadens känsla och sammanhang gentemot originalbyggnaden Orginalbyggnaden är i den här modellen förpassad till kulisserna som en abstraherad volym. Tillbyggnaden upplevs som mörkare och tyngre och står stadig och stark trots sin höga och långsmala figur. Tillbyggnaden är gestaltad som en del i ett pussel. Byggnadskroppen klossar smidigt in i originalbyggnaden och fasadens inskjutna och utkragande delar klossar in i öppningarna naturligt och självsäkert. Är man nyfiken och lyfter bort träklossarna kan man lära sig något om byggnadens rum.
Bruksgarden, concept model
Keywords: Kontrast; Pussel; Interaktiv; Tillbyggnad