MeadLoggr – En Webbapplikation för Mjödbryggeri - Larsson, Oscar; Sela, Sebastian (My University, 2023)
MeadLoggr är en webbapplikation vilken har konstruerats med det primära syftet att förbättra bryggningsprocessen för entusiaster inom mjödbryggning. Målet har varit att tillhandahålla en innovativ lösning som möjliggör enkel dokumentation och organisering av bryggeriprojekt. Genom att definiera tydliga mål har MeadLoggr framgångsrikt uppnått detta primära syfte. En väsentlig aspekt i MeadLoggrs utvecklingsprocess har varit att skapa en interaktiv och användarvänlig plattform. För att uppnå detta har gestaltlagar integrerats tillsammans med principer inom användarupplevelsedesign (UX-design) i applikationens utformning. Dessutom har användartester utförts för att systematiskt utvärdera gränssnittets intuitivitet med avseende på en fördefinierad uppsättning av kriterier. Genom att effektivt tillämpa UX-designprinciper i kombination med gestaltlagarna har MeadLoggr resulterat i en applikation vilken var lätt att använda, hantera och navigera för användare.
Keywords: React; TypeScript; webbapplikation; full-stack; front-end; back-end; mjöd