Automatiserad induktionsgrill för beredning av french hot dog - Blank, Lowe; le Dous, Gustav; Henningsson, Jakob; Olsson, Kristoffer; Olsson, Otto; Åberg, Andreas (My University, 2023)
Sammanfattning Detta arbete är ett fortsättningsarbete på en prototyp som tillverkades i samband med ett kandidatarbete från år 2022 med samma frågeställning. Det föregående arbetet gick ut på att tillverka en helautomatiserad induktionsgrill med syfte att grilla french hot dogs på kort tid. Arbetet resulterade i en initial prototyp som visa de mycket potential men som i slutändan inte fungerade. Genom att felanalysera och göra lämpliga förbättringsåtgärder så har årets projekt resulterat i en helautomati serad induktionsgrill med högre effektutveckling i metallröret och därmed snabbare korvgrillning. Även det autonoma systemet är mer stabilt och har en högre grad av precision. Spolens höga resistans resulterade dock i en låg kvalitetsfaktor och där med höga effektförluster. För att uppnå en kortare tillagningstid hade ytterligare strömtillförsel varit nödvändigt
Keywords: Nyckelord: Induktionsvärmare, automation, växelriktare, frekvensgenerering, vat tenkylning, Raspberry Pi, Arduino.