Järnbärarhuset, trähus i Haga, takstol - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1982)
Modellen visar en takstol med takfot och ett litet mezzaninfönster till vinden på Järnbärarhuset. Takstolarna är av s k svensk typ, men glest placerade och därför försedda med åsar på vilka ligger kraftiga lockbräder (vedtaksliknande) i takfallens riktning. Taksprånget bärs konstruktivt upp av en utspringande tass, som på utsidan är kompletterat med konsoler.
Järnbärarhuset, wooden house, roof-truss