St Paul's Cathedral, volymmodell - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1969)
Modellen visar uppbyggnaden av Sir Christopher Wrens kyrka St Paul's. Över rummet där skeppen korsar varandra står en något konformad cylinder på vilken kupolen vilar. Wren hade från början för avsikt att bygga en centralkyrka, ett grekiskt kors, men måste modifiera den idén. Se också modell 55 A och B.
St Paul's Cathedral, shape model