Konstruktion av Fordons Batteri Simulator för Träning - Construction of Vehicle Battery Simulator for Training - Ghazi, Baslan; Babaiy, Robin (My University, 2024)
Detta examensarbete har framgångsrikt utvecklat en avancerad batterisimulator för elfordon, i ett samarbete mellan AdaptFuture, Novo Energy, och Business Region Göteborg. Projektet har fokuserat på att skapa en innovativ utbildningsresurs, designad för att förbereda nästa generationens tekniker för den snabbt växande elfordonsteknologin. Genom att integrera en simulerad EV-batterimiljö inom en lättanvänd och transportabel väska, har arbetet syftat till att tillhandahålla en hands-on erfarenhet som kompletterar traditionell teoretisk utbildning. Simulatorn utnyttjar AdaptFutures IoT-system för att erbjuda en rad interaktiva scenarion, vilket simulerar verkliga utmaningar som tekniker möter i arbetet med elfordon. De viktigaste resultaten från detta projekt inkluderar utvecklingen av en högt användarvänlig simulator som kraftigt förbättrar teknikers förmåga att förstå och hantera komplexa EV-batterisystem. Genom användartester och feedback har det bekräftats att simulatorns intuitiva gränssnitt och realistiska simuleringsscenarier avsevärt minskar inlärningströskeln för nya tekniker. Denna effektivitet i lärandeprocessen understryker simulatorns värde som en utbildningsresurs. Dessutom har projektet belyst vikten av praktisk erfarenhet inom teknisk utbildning, vilket bidrar till en djupare och mer varaktig förståelse för eleverna.
Keywords: Nyckelord: batterisimulator, elfordonsteknik, användarvänlighet, IoT, teknikerutbildning, gränssnittsdesign, interaktiva scenarion, EV-batterimiljöer