Prototyp för simulering av lågnivåskommunikation mellan elektriskt fordon och laddningsenhet - Eriksson, Benjamin (My University, 2024)
Elbilar blir allt mer populära och utvecklingen av dem går snabbt frammåt. För att underlätta testning och utveckling av laddningsfunktioner för elbilar vill företaget Aliaro ta fram ett verktyg som kan simulera dataöverföringen mellan ett fordon och en laddningsenhet. Detta arbete resulterade i en prototyp där samtliga signaler som används vid lågnivåskommunikation kan genereras. Användaren kan välja vilka tillstånd som ska simuleras, både för fordonet och laddningenheten. Det är även möjligt att välja vilken av dessa enheter som ska simuleras och när de inte simuleras antas signaler från en extern enhet användas istället. Den resulterande prototypen kan generera samtliga önskade signaler, dock hamnar vissa signaler utanför angivna toleranser.