Asylet - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1994)
Modellen visar det danska Wellerwändehuset Asylet som byggdes 1824 i Horslunde på Lolland. Materialet i väggarna är lera, sand (de största stenarna i väggarna blir i skala 1:1 ca 12 cm i diameter) och halm. Grunden är gjord av natursten, och är ca 1 meter hög(var av större delen ligger under jord). Taket är halmtäckt och i skala 1:1 ca 40 cm tjokt.Enligt uppgift byggdes huset i syfte att tjäna som ett slags fattighus för 8 kvinnor .dddTills nyligen trodde man att huset var gjort i pisèteknik, men vid en reaurering fann man att detta inte var troligt, i.o.m. det runda burspråket (vid tiden för uppförandet av huset , gjordes knappast några runda pisèformar).