Hjalmar brantingsgatan - Wikestad, Martin (My University, 2023)
Projekt förslagets bärande idé bygger på att Hjalmar brantingsgatan görs om till en Boulevard. Boulevarden kommer som ett rakt sträck och knäcks sedan inom projektområdet. Där vägen knäcks dras vägarna om och Hjalmar brantingsboulevarden slås samman med intilliggande Sortérusgatan. Vid inventeringen av området identifierades platsen där dessa två gator korsas som en viktig nod. Genom att slå samman dessa två gator skapas istället två platser av intresse och en boulevard som går däremellan. Sammanslagningen kommer också att tillföra ett större flöde människor på den delen av boulevarden vilket ger goda förutsättningar för stadsliv och verksamheter. Bärande idé två i förslaget bygger vidare på föregående. Nämligen att vart du än befinner dig på dessa två vägar så kommer du att landa i en POI (Point-Of-Interest). Den tredje bärande idén för förslaget går också hand i hand med de andra två. Det är att skapa ett område med en hög stadsmässighet. Genom att skapa kvartersstad med 7 våningar i snitt ska detta uppnås.