Kommunikation och ramavtal En studie av kommunikationens betydelse vid hantering av ramavtal på Göteborg energi- - Gustaver, Andreas; Jarlsnäs, Fredrik (My University, 2021)
Ramavtal är ett verktyg som kan användas för att förenkla framtida tilldelning av inköp eller kontrakt. Däremot bidrar de med en komplexitet för individen som inte är fullt insatt. Genom att skapa kommunikation mellan den som ämnar använda sig av avtalen och en stöttande enhet kan problemen bemötas. Arbetet genomförs på Göteborg Energi och studerar en avdelnings användande av ramavtal och kommunikation med den stöttande avdelningen. Funna brister har en upplevd förankring i resursbrist av den stöttande avdelningen, en variation i arbetet och en komplexitet i ramavtalen vilket bemöts utifrån en litteraturbakgrund inom kommunikation. Dels presenteras allmänna slutsatser i kopplingen mellan kommunikation och ramavtal, men även slutsatser fokuserade på Göteborg Energis verksamhet.