Vertikal - Lindahl, Moa (My University, 2023)
Ett av dem typiska husen i området Akva Vista är punkthusen som reser sig likt torn från lamellerna de är kopplade till. Byggnaden är 13 våningar hög och ligger i den norra delen av området, intill Hjalmar Brantingsgata. Förutom att byggnaden möjliggör yta för bostäder och kontor finns även två gemensamhetslokaler, en på entréplan och en på takvåningen. Det finns även utrymme för en butik som kan hyras ut eftersom läget intill boulevarden ger bra förutsättningar för mindre verksamheter som frisör eller restaurang. Punkthuset Vertikal har en tydlig lodrät rörelse med en fasad som bidrar till att förstärka känslan av en hög byggnad. Det är tänkt att skapa en balans tillsammans med lamellerna som ska trycka på en horisontal riktning.