Galileis typbalk - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1964)
Galileo Galilei (1564-1642) ägnade sig åt forskning inom i stort sett alla naturvetenskapens områden. Under medeltiden hade mekanikens teorier ständigt utvecklats i takt med hantverkets fulländning. Galilei sammanfattade den medeltida traditionen i en avhandling, där problemen presenterades i dialogform på lättläst italienska. Modellen föreställer den illustration Galilei använde till sina hållfasthetsberäkningar av en belastad balk.
Galileis beam, loading principle of a beam.