Lagerbyggnad, Tobaksmonopolet, volymmodell - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1983)
"1930 stod Tobaksmonopolets lagerbyggnad klar vid Gullbergskaj. För byggnadens yttre med sitt i Göteborg välkända tak svarade Cyrillus Johansson. Bakom fasadernas tegelmurar döljer sig en armerad betongkonstruktion, ett pelardäck. Vid denna tid kallades dessa konstruktioner för "mushrooms", på grund av det svampliknande mötet mellan pelare och planbjälklag. Ytterväggarna bär således inga andra tyngder än sin egenvikt. De bärande pelarna är synliga i fasadernas övre del, där murverket dragits in mellan pelarna. Byggnaden förstyvas av trapphus, hisschakt och två tvärgående innerväggar."
Tobacco warehouse, shape model