Lövånger kyrkstad, kyrkstuga - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1966)
Modellen visar en dubbelstuga, som användes av två bondfamiljer från Hökmark vid besök i kyrkstaden. Stugan är från början av 1800-talet, knuttimrad med spåntak. Alla kyrkstugor i Lövånger är i en våning. Mellan kyrkhelgerna täcktes fönstren med luckor. Modellen har i 1986 års katalog nr 238 C.
Lövånger church village, two-family cottage