Bamilekehydda - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1955)
Modellen visar en hydda, där rummets väggar är byggda på traditionellt vis av dubbla skikt bambu, som surrats samman med hjälp av palmbladoch sedan klinats. Hyddan kan vara delad i flera rum. Gårdens mest betydelsefulla hydda omges av pelare. Landet är tättbebyggt och gårdarna ligger i samhällen, tidigare kungadömen, kring hövdingens gård, som är en stor anläggning axiellt uppbyggd med hövdingens hus centralt beläget vid ett torg. Se också modell 16.
Bamboo hut