Guddehjälm gård - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1973)
Modellen visar Guddehjälm gård på Hisingen i södra Bohuslän. Gården är byggd omkring år 1900. Uthus och boningshus (en framkammarstuga) omsluter på tre sidor gårdsplanen. Den fjärde sidan utgörs av en dubbel stenmur. Denna slags kringbyggda gård är vanlig i hela Bohuslän.Gården ligger som de flesta bohuslänska gårdar vid en bergssida med utsikt över dalens åkrar och ängar. Där är marken fast och luften torr. Bergssluttningens skog utnyttjades som bete.
Guddehjälm, typical Bohuslän court yard plan