Bärlina - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1985)
Magasinsbjälklag, där en golvbjälkes spännvidd ej bör överstiga 4,5 m, brukar uppbäras av stolpar och bärbjälkar av trä.För att minska bärbjälkens (1) fria längd kan under densamma läggas en kortare bjälke, sadelträ (dyna) (2). Mellan denna och stolpen sättes snedsträvor (vinkelband) in(3). Kommer en av golvbjälkarna mitt över stolpen kan vinkelband sättas in även här (4). Skall stolparna fortsätta flera våningar, görs de helst dubbla och bärbjälken lägges in mellan dem. Tvärskarvar enligt bild (5). Se modell 206.