Informationsflöden i föränderliga anläggningsprojekt - Falk, Nathalie (My University, 2023)
Föränderliga anläggningsprojekt innebär svåra utmaningar med förändringshantering och framför allt stora mängder av informationsflöden som ändras. Varje ändring som sker ska förankras inom projektet och därmed kommuniceras vidare. Detta arbete har undersökt hur den interna kommunikationen kan förbättras inom Peab Anläggnings föränderliga anläggningsprojekt, hur informationsflödet kan förbättras samt synen på digitala verktygs påverkan av informationsflöden. Detta har undersökts genom halvstrukturerade intervjuer med anställda inom Peab Anläggning som innehar olika yrkesroller. Vidare har intervjuerna sammanställts genom tematisk analys. Arbetets slutsats är bland annat att ett forum med tydlig struktur för förändringshantering med förbestämda roller krävs för att upprätthålla ett bra informationsflöde. En annan slutsats är även att information mellan olika block behöver tydliggöras för att öka förståelse mellan blocken. Till sist är slutsatsen om synen på ett digitalt verktygs påverkan positivt trots att det är relativt oprövat inom företaget
Keywords: Anläggningsprojekt, förändringshantering, kommunikation, informationsflöde, kommunikation inom organisationen, digitala verktyg, Peab Anläggning