Tranebergsbron - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1964)
Modellen visar en flytande pontonbro utan bottenförankring, byggd 1911-14 mellan Kungsholmen och Bromma. Vatten-, gas- och elledningar leddes över vattnet via bron. Pontonöverbyggnaden var av järn.
Tranebergsbron, pontoon bridge