Autobahnbrücke - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1960)
Modellen visar en viadukt i form av en balkbro med flera huvudbalkar. Höga bilhastigheter fordrar vägar utan kraftiga krökningar i höjd- eller sidled. Vägen planas ut genom Broaröver mindre sänkor i landskapet och dessa Broarbyggs lämpligen som kontinuerliga balkar. Genom att förspänna betongen, kan stöden stå glest. Byggnadsarbetet blir enkelt jämfört med bågkonstruktioner.
Bridge