Bågbro - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1960)
Vägbanan hänger i bågBroara. Genom att hängstagen lutar, förstyvas konstruktionen, så att påfrestningarna mot bågarna blir mindre vid ensidig belastning och bågarna har kunnat göras tunnare. Uppfinningen är gjord av Christiani & Nielsen.
Bridge. Concrete bow-arc, steel cable suspension.